Program


Párizsi absztraktok finisszázs

Párizsi absztraktok finisszázs

Párizsi absztraktok finisszázs: Kávéházi kultúra és művészeti élet programnap

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 29. szombat, 15:00

A megakiállításunk a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy… utolsó nagy programnapjához érkezett. A látogatók egyszerre ismerhetik meg a MODEMben, 1500 m2-en a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulást, az Abstraction-Créationt, amelyhez olyan intézményektől kölcsönöztünk, mint a párizsi Centre Georges Pompidou, a párizsi Galerie Le Minotaure, vagy a bécsi Belvedere, stb.  Mindemellett a finisszázson a nézők betekintést nyernek a 20. század elejének művészeti életébe és a kávéházak világába is.

 

 

Program:

15:00 Kávéházi kultúra és művészeti élet programnap kerekasztal-beszélgetés: 

A beszélgetés az 1910-1930 közötti párizsi művészeti életetet; az ekkori képzőművészet más területekhez való kapcsolódását; az 1920-as és 1930-as évek francia és magyar kávéházi kultúráját, a gasztronómia és a művészet viszonyát;  a kávéházak és más találkozóhelyek kortárs helyét járja körbe.

Résztvevők: Barki Gergely művészettörténész; Mészáros Flóra, a kiállítás kurátora; Pokorny Lia színművész és Saly Noémi művelődéstörténész 

17:00: Klem Viktor színművész és Mészáros Flóra kurátor közös szubjektív tárlatvezetése

A közös tárlatvezetés irodalmi művekre, zenei és egyéb művészeti asszociációkra, személyes történetekre építkezik. 

18:30: Pokorny Lia zenés estje

Közismert, izgalmas-érzéki hangulatú dalok légies zongorakíséretre, eredeti és prózai átkötésekre épülnek. A zenés est így a kávéházak hangulatát hozza el, amely világot Ella Fitzgerald, Gershwin,Edith Piaf, Nat King Cole, stb. zenéjének megidézése garantálja.

 

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!