Program


Párizsi absztraktok. Abstraction-Création - Adventi tárlatvezetés Mercs Jánossal és Mészáros Flóráva

Párizsi absztraktok. Abstraction-Création - Adventi tárlatvezetés Mercs Jánossal és Mészáros Flóráva

Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Párizsi absztraktok. Abstraction-Création megakiállításunk adventi különleges tárlatvezetésére december 19-én vasárnap 13 órától!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 19. vasárnap, 13:00

A tárlat az 1930-as évek Párizsban tartózkodó nemzetközi absztrakt művészeit mutatja be grandiózus formában, 1500 m2en többek között Vaszilij kandinszkij, Moholy-Nagy lászló, Martyn Ferenc, Alexander Calder vagy Jean Arp műveit. A MODEM a kiállításra olyan intézményektől kölcsönzött, mint a párizsi Centre Georges Pompidou, a bécsi Belvedere, a franciaországi Musee d'Art Moderne et Contemporain de Saint-Etienne Metropole vagy a párizsi Galerie le Minotaure.

Az Adventhez kötődő alkalmon az irodalom és a művészettörténet találkozik egy speciális, ünnepi formában. Mercs János színművész, a debreceni Csokonai Színház tagja, aki 2019-ben Debrecenben Az év emberének és Az év kulturális szereplőjének járó titulust is elnyerte versekkel, levél részletekkel és egyéb írásokkal idézi meg az 1930-as évek francia fővárosát és művészetét. Miközben Mészáros Flóra művészettörténész, a Párizsi absztraktok kurátora és a téma kutatója vezetésével a tárlat tartalmába, az irodalom és a művészet 1930-as évekbeli találkozási pontjaiba és az Abstraction-Création működésébe nyújt betekintést. Közös vezetésük egyszerre idézi fel az Advent, a várakozás időszakában a reményekkel teli alkotók életét és ugyancsak reménekre épülő Párizs világát, amelyben az irodalom és képzőművészet szoros együttműködésben fonódott össze. A látogatók az Elveszett Generáció nagy íróinak megemlékezésein át, a műtermek leírásába, korabeli versekbe, a kávéházi kultúra működésébe, az Abstraction-Création alkotói között fonódó szerelmekbe, a társaság működésébe és a kiállítás tematikájába egyszerre látnak bele.

A programon való részvétel védettségi igazolványhoz és orvosi maszkviseléshez kötött.A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!