Program


Newton homage és magassarkú a hangárban

Newton homage és magassarkú a hangárban

Igazi, kihívásokkal teli kuriózumnak nevezhető a MODEM legújabb fotós workshopja, amelynek helyszíne ezúttal a legkevésbé sem erre tervezett, ám annál nagyobb lehetőségeket magában rejtő repülőtéri hangár.

Aktuális előadásokA rendhagyó helyen kevés fény és alacsony hőmérséklet mellett, de minél több szakmai előkészület és lelkesedés kíséretében december 16-án megkísérlünk egy Helmut Newton homage-t a MODEM kiállításához kapcsolódva. A szokatlan körülmények közötti fotós workshopot ezúttal a debreceni repülőtér gigantikus méretű hangárjában rendezzük meg, ismét Varga Tamás fényképész vezetésével. Ezen az alkalmon - amire javasolt a vastag ruha viselete - megismerkedünk az analóg fotográfia gyökereivel, bepillantást nyerünk a történelmi fotóeljárások és a nedves kollódiumos eljárás rejtelmeibe. Ha pedig a hőmérséklet és a körülmények - erős modemes technikai közreműködés mellett - engedik, mesterséges fényben megkísérlünk egy Newton homage-t létrehozni, egy magas sarkú cipő bevonásával.

Bár a (lég)tér hatalmas, a létszám korlátozott, ezért a részvételt előzetes regisztrációhoz és jegyvásárláshoz kötjük. A reptéri workshopra külön buszt biztosítunk, amely december 16-án 17 órakor indul a MODEM elől, és előreláthatólag 20 órakor indul vissza a debreceni repülőtérről. A busz a résztvevők számára ingyenes, a workshopra pedig az alábbi linken vagy a Modem pénztárában személyesen vásárolható belépő (ára 1000 Ft, a jegy érvényes a Helmut Newton-kiállításra is annak zárásáig, 2020. január 26-ig). Kérjük, a résztvevők vastag ruhában érkezzenek. A meleg ruhán kívül minden eszközt biztosítunk.