Program


New Mediations / Új Közvetítések: Finisszázs

New Mediations / Új Közvetítések: Finisszázs

Kiállításunk finisszázsán angol- és magyar nyelvű tárlatvezetéssel várjuk vendégeinket.
Búcsúzzunk együtt a New Mediations-től január 22-én!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 22. vasárnap, 15:00

 

Program:
15:00 Angol nyelvű tárlatvezetés Török Krisztiánnal
17:00 Tárlatvezetés Szegedi Katával, a Kata Szegedi márka alapítójával, a terveződuó egyik tagjával

Háttérinformáció:
A budapesti Kata Szegedi márkát 2009-ben alapították és mára a magyar divatszcéna egyik legmeghatározóbbjává nőtte ki magát. Architekturális, modern vonalak kozmopolitáknak, akik az egyediségre törekednek a mindennapokban is. A terveződuó célja, hogy vágyott, szoborszerű, darabokat hozzanak létre, az ‘Objects of Desire’ hivoszavakkal szezonról szezonra. A legfőbb inspirációt a kortárs művészetből, építészetből és a nagyvárosi hangulat eklektikájából merítik. Szegedi Kata ès Benus Dani több, mint 20 ève legjobb baràtok, 2016 òta tervezôduókènt muködnek, szàmos hazai , külföldi elismerès ès díj mellett minden szezonban a budapesti ès a milànói divathèten mutatják be ruhàikat, mozgó szobraikat.

A kiállításról:
Az internet technológiai fejlődése soha nem látott szintre fokozta a képek közvetítését, melyben egyszerre vagyunk képek és tartalmak mediátorai, fogyasztói és (újra)alkotói. Ebben az új közvetítési eljárásában mi, a nézők, a tartalommegosztók és az alkotók egyszerre válunk befogadóvá és termelővé a képek állandó keringésének folyamatában. Ez a médiatörténeti változás meghatározó nyomot hagyott a kultúránkon, az anyagok merevségét rugalmas kölcsönhatások sorozata váltotta fel, melynek következtében cselekedeteinket a közvetítés új formáiként érthetjük meg.

A kiállítás egy aktuális nemzetközi művészeti trend, az Y-generációs művészek alkotta, földrajzi kötöttségektől független online és kortárs művészeti közösség angol, német, szerb és hazai jelentős képviselőnek munkásságát kívánja felmutatni. Az Y, vagy milleniumi generáció képviselői, akik erőteljesen kötődnek mind az anyagi, mind a virtuális univerzumhoz, szó szerint belenőttek az internet és a közösségi média világába, amely jelentős változásokat idézett elő világérzékelésükben, szemléletükben.

Nemzetközi tárlatunk tizenkét kortárs művész és egy négytagú művészcsoport alkotásain keresztül nyújt betekintést az internetes esztétika sokszínű, személyes felfedezésébe, új képeket és formákat hozva létre, amelyek kilépnek az anyagok merevségéből, további teret adva a valós és a virtuális közvetítésének.

Kiállító művészek:
Batykó Róbert / Arno Beck / Birds of Cool (Gresa Márton, Kármán Dániel, Németh László [Laca] / Radvánszki Levente) / Maja Djordjevic / Hanna Sophie Dunkelberg / Oli Epp / Liam Fallon / Tim Freiwald / Christian Holze / Keresztesi Botond / Nemes Márton / Harrison Pearce / Aaron Scheer

Kurátor:
Török Krisztián Gábor

Grafikai anyag:
Sassné-Döme Melinda

 

További részletek: modemart.hu

A műsorváltozás jogát fenntartjuk. A látogatók részvételükkel elfogadják, hogy a programok során hang- és képfelvételek készülnek, amelyeket a MODEM felületein promóciós céllal felhasználhatunk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!