Program


Holnemváros - Tárlatvezetés Dezső Zsigmond tervezőmérnökkel

Holnemváros - Tárlatvezetés Dezső Zsigmond tervezőmérnökkel

A Holnemváros kiállításunkon Dezső Zsigmond tervezőmérnök tart tárlatvezetést a Déri Múzeum Fotótárának munkái között május 14-én 16 órától, aki 2021-ben elnyerte a Debrecen Város Díszpolgára kitüntető címet.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 16:00

A Holnemváros kiállításunkon Dezső Zsigmond tervezőmérnök tart tárlatvezetést a Déri Múzeum Fotótárának munkái között május 14-én 16 órától, aki 2021-ben elnyerte a Debrecen Város Díszpolgára kitüntető címet.

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ és a Déri Múzeum közös kiállításának célja a múzeum Fotótárának bemutatása. A múzeumi képek az 1980-as évek végén a városban több helyszínen rendezett tematikus, fotótörténeti kiállítássorozat óta – a Mai Manó Ház vidéki múzeumok anyagából válogató, tíz évvel ezelőtti kiállításán kívül – nem szerepeltek önállóan, kizárólag installációs, illusztratív szerepet kaptak a tárlatokon.

A jelenleg megélt város tereinek a képek fekete-fehér múltjában való felismerése, azonosíthatósága, a mai terek egykori emberek által való belakottságának tapasztalata talán képes felkelteni a látogatóban saját városa történeti térként való megélésének vágyát, élővé tenni a múlthoz való viszonyát, felébreszteni az épített örökség, a város történeti karaktere iránti figyelmét és érzékenységét. A tárlat másik részében a városlakók ismerősen idegen szemszöge kortárs művészek intuitívan idegen szemszögével egészül ki, amennyiben hat, a munkáiban a fényképi emlékezettel már korábban is foglalkozó kortárs alkotó (Barakonyi Szabolcs, Bede Kincső, Chilf Mária, Fátyol Viola, Kocsi Olga, Koltay Dorottya Szonja) a gyűjteményből választott képekre reflektálva készített műveket az alkalomra.

-------------------------------------------------------------------------------

A tárlatvezetés előtt lehetőség nyílik egy belvárosi sétára, ahol idegenvezető és a Déri Múzeum Fotótárának archív felvételei segítségével felidézzük, hol tartottak régen piacokat a városban, hol működtek egykor a kézműves műhelyek, és milyen ikonikus üzletekbe jártak régen a debreceniek vásárolni.

Időpont: 2022. május 14. (szombat) 14 óra

Találkozás ideje és helye: 13:50, Református Nagytemplom előtt

Séta időtartama: 2 óra

A sétát Erdei Nóra idegenvezető (Explore Debrecen) tartja.

A kiállítás kurátorai: Szabó Anna Viola és Don Tamás.

Részvételi feltételek: A sétán a MODEM-ben látható Holnemváros című kiállításra szóló belépőjeggyel és előzetes regisztrációt követően lehet részt venni. A belépőjegy felmutatásával a részvétel ingyenes.

Ajánló


Belvárosi Kertmozi: Kék Pelikan filmvetítés és beszélgetés a MODEM-ben! Szeretettel várunk minden érdeklődőt július 19-én 21 órakor a MODEM belső…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!