Program


Debrecen város napja a MODEM-ben.

Debrecen város napja a MODEM-ben.

Április 11-én lesz pontosan 329 éve, hogy Debrecent szabad királyi várossá nyilvánította I. Lipót király. Ezen a hétfői napon a megszokottól eltérően nyitva leszünk és különleges programokkal ünnepeljük Debrecen város napját.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 11. hétfő, 17:00

Április 11-én lesz pontosan 329 éve, hogy Debrecent szabad királyi várossá nyilvánította I. Lipót király. Ezen a hétfői napon a megszokottól eltérően nyitva leszünk és különleges programokkal ünnepeljük Debrecen város napját.

17 órától dr. Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere tart rendhagyó tárlatvezetést a Holnemváros kiállításunkon. 
Ezzel egyidőben – amíg a felnőttek vezetésen vannak – a gyerekeknek Csőke Kitti művészetpedagógus tart foglalkozást az Apóriák kiállításunkon.

 

Az évfordulóra tekintettel a programokra 329 forint a jegy minden vendégünknek.

 

A Holnemváros kiállításról:

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ és a Déri Múzeum közös kiállításának célja a múzeum Fotótárának bemutatása.

A Fotótárnak, amely a múzeumi munka során keletkezett, 1907-től növekvő fotóadattári negatívállomány illetve a történeti tárak város- és családtörténeti vagy néprajzi szempontok alapján gyarapított pozitív képanyaga egyesítésével az utóbbi tíz évben alakult önálló gyűjteménnyé, e tárlat az első lehetősége a megmutatkozásra. A múzeumi képek az 1980-as évek végén a városban több helyszínen rendezett tematikus, fotótörténeti kiállítássorozat óta – a Mai Manó Ház vidéki múzeumok anyagából válogató, tíz évvel ezelőtti kiállításán kívül – nem szerepeltek önállóan, kizárólag installációs, illusztratív szerepet kaptak a tárlatokon.

A tárlat másik részében a városlakók ismerősen idegen szemszöge kortárs művészek intuitívan idegen szemszögével egészül ki, amennyiben hat, a munkáiban a fényképi emlékezettel már korábban is foglalkozó kortárs alkotó (Barakonyi Szabolcs, Bede Kincső, Chilf Mária, Fátyol Viola, Kocsi Olga, Koltay Dorottya Szonja) a gyűjteményből választott képekre reflektálva készített műveket az alkalomra.

A művészetpedagógiai foglalkozásról:

 ☂ Firkalak: A lebegő sziklakastély
A varázstenger felett egy sziklakastély lebegett. Viszont egy nap a tenger hirtelen eltűnt, így a kastély is majdnem lezuhant. Mindenki nagyon megijedt, köztük a felnőni nem akaró kishercegnő is. Ekkor a kastély ablakából kirepült egy bátor ernyő. Az esőfelhőkön keresztül magába szívta a tenger erejét, így tudta megtartani a kastélyt a levegőben. A kishercegnő nagyon elszégyellte magát, hogy egy ilyen fontos pillanatban döntésképtelen volt. Rájött arra, hogy ő nem akar felnőni, nem akar felelősséget vállalni és nem akar királynő sem lenni. Ezért úgy döntött, hogy örök álomba szenderül. Azóta is alszik és szövi az álmait. Vajon jól döntött a kishercegnő?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!