Program


5. Új Közvetítések

5. Új Közvetítések

Létezik-e internetesztétika? Mit jelent az anyag a virtuális valóságban? Milyen az átjárás digitális és analóg között? Mi a kapcsolat a mindenütt való jelenlét és a bárhova irányuló közvetítés között? Hogyan mosódik össze a fogyasztó, közvetítő és alkotó szerepe?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Létezik-e internetesztétika? Mit jelent az anyag a virtuális valóságban? Milyen az átjárás digitális és analóg között? Mi a kapcsolat a mindenütt való jelenlét és a bárhova irányuló közvetítés között? Hogyan mosódik össze a fogyasztó, közvetítő és alkotó szerepe?

Egy kiállítás megtekintése előtt megnézzük okostelefonunkon az installációs fotókat vagy a művészek munkáit, folytatva és fenntartva a képek, valamint azok tartalmainak szakadatlan körforgását. A műalkotások és a kiállítások reprodukciója a digitális térben messzebbre jut el, mint amire fizikai jelenlétükkel valaha is képesek lennének.

Az internet technológiai fejlődése soha nem látott szintre fokozta a képek közvetítését, melyben egyszerre vagyunk képek és tartalmak mediátorai, fogyasztói és (újra)alkotói. Ebben az új közvetítési eljárásában mi, a nézők, a tartalommegosztók és az alkotók egyszerre válunk befogadóvá és termelővé a képek állandó keringésének folyamatában. Ez a médiatörténeti változás meghatározó nyomot hagyott a kultúránkon, az anyagok merevségét rugalmas kölcsönhatások sorozata váltotta fel, melynek következtében cselekedeteinket a közvetítés új formáiként érthetjük meg.

A kiállítás egy aktuális nemzetközi művészeti trend, az Y-generációs művészek alkotta, földrajzi kötöttségektől független online és kortárs művészeti közösség angol, német, szerb és hazai jelentős képviselőnek munkásságát kívánja felmutatni. Az Y, vagy milleniumi generáció képviselői, akik erőteljesen kötődnek mind az anyagi, mind a virtuális univerzumhoz, szó szerint belenőttek az internet és a közösségi média világába, amely jelentős változásokat idézett elő világérzékelésükben, szemléletükben.

Változatos műfajokban, döntően analóg technikákkal dolgoznak, ugyanakkor referenciahálójukat az internet esztétikájában, a mindennapi létezésük hátterét jelentő virtuális valóságban keresik. Festményeiket, tárgyaikat és szobraikat aprólékosan megtervezik és megmunkálják mind digitális, mind kézi eszközökkel. Sokan közülük felfedik az alkotás folyamatát műveik felületén, finom, személyes nyomokat hagyva maguk után. Mások az alkotásaikban rejlő hibákkal játszanak, vagy szokatlan párhuzamokat hoznak létre a képek között.

A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ új nemzetközi tárlata tizenkét kortárs művész és egy négytagú művészcsoport alkotásain keresztül nyújt betekintést az internetes esztétika sokszínű, személyes felfedezésébe, új képeket és formákat hozva létre, amelyek kilépnek az anyagok merevségéből, további teret adva a valós és a virtuális közvetítésének.

Kiállító művészek:
Batykó Róbert, Arno Beck, Birds of Cool (Gresa Márton, Kármán Dániel, Németh László [Laca], Radvánszki Levente), Maja Djordjevic, Hannah Sophie Dunkelberg, Oli Epp, Liam Fallon, Tim Freiwald, Christian Holze, Keresztesi Botond, Nemes Márton, Harrison Pearce, Aaron Scheer

Kurátor:Török Krisztián Gábor

Grafikai anyag:
Sassné Döme Melinda

Az október 1-én nyíló kiállítás, valamint a Debreceni Kripto Nap és a Telekom Electronic Beats eseménye része a MODEM 16. születésnapi programjának.

Ajánló


Szeretettel várunk mindenkit Kovács Edward tárlatvezetésére március 19-én 17 órakor A szín képe, a kép misztériuma című kiállításunkon.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!